VEELGESTELDE VRAGEN

VRAGEN OVER MIJN PRODUCTEN

Hoeveel moet ik toevoegen van jouw plantenvoeding?

Alles staat mooi uitgelegd op de achterkant van elke fles of zak. Ik heb mijn aquariumbemesting zo samengesteld dat het bijzonder makkelijk voor je is: gewoon x milliliters toevoegen (gebaseerd op de hoeveelheid licht, CO2 en planten) en je planten hebben alle voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Gedaan met gokken dus!

Is je aquarium plantenvoeding veilig voor garnalen?

Ja, hoor. Mijn aquarium plantenvoeding is volledig veilig voor zowel garnalen als vissen, waaronder ook Discus.

Al mijn meststoffen hebben ook de nodige certificaten an de Belgische en Europese overheid (EC 2003/2003 wetgeving) en zijn gecontroleerd op inhoud, homogeniteit, kwaliteit en verpakking.

Veroorzaakt jouw aquariumbemesting algen?

Nee, dat garandeer ik je! Mijn aquarium plantenvoeding is op die manier samengesteld dat het geen enkele stof in bevat die algen kan veroorzaken, bijvoorbeeld ammonium.

Krijg je toch nog algen? Dan is dat niet het gevolg van de bemesting, maar eerder het gevolg van een CO2-tekort of teveel afvalstoffen in het water (door rotte bladeren, vissenuitwerpselen, …). Ververs dus regelmatig je water, voeg meer CO2 toe en/of verlaag de sterkte van je aquariumverlichting! Meer informatie over algen & aquariumbemesting vind je in mijn blogartikel.

Verkoop je geen kleibollen?

Nee, maar ik verkoop wel “Crypto”. Dat is gemakkelijker te planten, geeft geen stof af wanneer het in contact met water komt en is bovendien rijker aan mineralen.

De meeste kleibollen bevatten namelijk voornamelijk ijzer. Crypto bevat ook nog nitraat, fosfaat, kalium en allerlei sporenelementen.

VRAGEN OVER DE VERZENDING

Kan ik mijn product terugsturen?

Ja, dat is mogelijk. Op deze pagina vind je meer info over je rechten en plichten.

Welke koerier gebruik je voor verzendingen

Ik ben van mening dat een veilige verzending even belangrijk is als een goede service. Daarom heb ik voor DHL gekozen als betrouwbare verzendingspartner. Zo ben je zeker dat je pakketje snel en veilig aankomt. Meer info vind je hier.

Hoeveel kost de verzending?

De verzending naar België & Nederland ligt tussen de €3 en €5, afhankelijk van de producten die je bestelt. Meer info vind je hier.

Wanneer kan ik mijn pakket verwachten?

In principe binnen 2 à 3 dagen na verzending voor België en Nederland. Voor andere landen kan het iets langer duren. Een precieze datum kan ik je niet geven, omdat de levertijd afhankelijk is van verschillende factoren.

Kan ik ook pakketten afhalen?

PlantedBox is een webshop, er is geen showroom of fysieke winkel. Het is wel mogelijk om je pakketje af te halen op mijn adres in Velm, België. Contacteer me dan wel eerst voor een afspraak aub.

Naar welke landen verzend je?

Ik verzend voorlopig enkel naar België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

VRAGEN OVER DE ADVIESBLOG & ALGEMEEN ADVIES

Hoeveel nitraat & fosfaat moet ik doseren?

Dat staat mooi uitgelegd achteraan op de fles of het zakje. Als je de aanbevolen hoeveelheid doseert, dan heb je ruim genoeg. Eenvoudig toch!

Moet ik volop doseren bij de opstart van mijn aquarium?

In theorie is het niet nodig omdat de opname door de planten in het begin klein is, je kan dus prima met een kleinere dosering beginnen en zo langzaamaan opbouwen. Volop doseren kan echter geen kwaad in de meeste situaties.

Krijg ik ook gratis advies als ik niets koop?

Advies op maat is exclusief voor klanten, maar als niet-klant kan je altijd terecht op de blog en kan je mijn uitgebreide e-books downloaden voor tips!

Help, ik heb algen, wat nu?

In ieder geval: NIET stoppen met bemesten, daarmee maak je het enkel erger. Je hebt waarschijnlijk algen doordat je aquariumplanten een voedingstekort hebben. Je planten groeien dan slecht, gaan verslijmen en dat signaleert de algen om in de aanval te gaan. Door te stoppen met plantenvoeding gaan je planten nog verder wegkwijnen en vergroot je het probleem enkel.

Wat moet je wel doen? Verder doseren, je CO2 verhogen (indien mogelijk) en/of je aquariumverlichting verminderen. Door het lagere licht, groeien de plantjes trager (maar nog steeds even goed), daalt de vraag naar voedingsstoffen en wordt het voedingstekort dus kleiner.

Voor een specifieke aanpak per alg kun je mijn artikel over algen in het aquarium lezen.

Hoeveel licht heb ik nodig boven mijn aquarium?

Dat hangt af van je doelstelling. Wil je dat de planten snel groeien & snoei je graag, dan kun je veel licht gebruiken. Heb je liever een bak die wat trager groeit zodat je langer kunt genieten of omdat je niet zo graag snoeit, dan raad ik je aan om het licht te beperken.

Vergeet wel niet dat je bij een hogere verlichting meer voedingsstoffen & CO2 gaat moeten toevoegen. Gelukkig zit je voor nitraat, fosfaat, kalium, ijzer en alle andere sporenelementen zelfs bij hele hoge (of lage) aquariumverlichting goed met mijn plantenvoeding. Je hoeft dan niets extra toe te voegen, je planten hebben voldoende van alle essentiële mineralen.

Je moet enkel nog controleren of je voldoende CO2 toevoegt, daarvoor kun je bijvoorbeeld mijn CO2-testers gebruiken. Meer info vind je in mijn artikel over aquariumverlichting.

Heb ik een voedingsbodem of "aquasoil" nodig?

Nee, je kunt prima zonder werken, maar een aquasoil of bodembemester geeft je wel een extra veiligheidsmarge indien je vergeet te doseren.

VRAGEN OVER DE BETALINGSMETHODES

Is betaling over het internet wel veilig?

Ja hoor, deze site is “SSL-gecertificeerd”, dat wil zeggen dat de website extra beveiligd is op vlak van betalingen. Bovendien doen we beroep op een ervaren en zeer betrouwbare partner voor onze betalingen. Wees gerust, je zit veilig

Welke betalingsopties heb ik?

Je kunt op verschillende manieren betalen: iDEAL, PayPal, Bancontact/Mistercash en overboeking en kredietkaarten. Meer info over betaling vind je hier.

VRAGEN OVER MIJN CONTACTGEGEVENS

Hoe kan ik je contacteren?

Dat kun je als particulier op deze pagina.

Hoe kan ik advies krijgen?

Als klant kan je advies krijgen via de artikelen op mijn blog, via mijn e-books en via e-mail.

Ik heb een klacht ...

Ik doe mijn best zodat al mijn klanten tevreden zijn. Heb je toch een klacht? Dan kan je dat melden op deze manieren.