Vloeibaar

Toont alle 5 resultaten

WAAROM IS VLOEIBARE PLANTENVOEDING NODIG?

Net zoals alle levende wezens hebben ook je aquariumplanten nood aan voeding. Een deel is al van nature aanwezig in je aquarium, maar in een sterk beplant aquarium is dit vaak onvoldoende. Het gevolg is dat je aquariumplanten voedingstekorten krijgen en slecht gaan groeien. Dat zorgt op zijn beurt dan weer voor algen.

Daarom is het belangrijk om aquarium plantenvoeding toe te voegen. Door voldoende plantenvoeding toe te voegen, voorkom je namelijk dat je planten een voedingstekort krijgen en kunnen ze dus in volle glorie groeien. Dit heeft dan weer als bijkomend effect dat de kans op algen ook weer minder wordt.

De voordelen van de PlantedBox vloeibare plantenvoeding

Het grote voordeel van vloeibare aquarium plantenvoeding ten opzichte van aquarium plantenvoeding in poedervorm is dat de meststof kant-en-klaar is en dat je hem dus ook direct kan toevoegen aan je aquarium.

Bovendien is de vloeibare plantenvoeding van PlantedBox zo samengesteld dat je alle nodige voedingsstoffen in 1 dosering toevoegt én dat die dosering lekker sterk geconcentreerd is zodat je zeker bent dat er geen tekort zal zijn.

Daarnaast zijn alle PlantedBox bemesters 100% veilig voor je garnalen en andere dieren en ze verkleuren het water ook niet.

Welke soorten vloeibare aquariumplantenvoeding biedt PlantedBox?

Je vindt bij ons meerdere soorten vloeibare aquarium plantenvoeding:

  • All-in-One: een complete aquarium plantenvoeding die zowel de macro-elementen (nitraat, fosfaat, …) als de sporenelementen bevat. Kortom: echt àlles in 1 handig doseerflesje, super geconcentreerd en de resultaten zijn echt top (ondertussen al meer dan 700 reviews!)
  • Micro: deze vloeibare plantenvoeding bevat voornamelijk de sporenelementen in lekker geconcentreerde vorm
  • Macro: deze bevat de macro-elementen nitraat, fosfaat en kalium in extra geconcentreerde vorm
  • Ferro: als je planten nood hebben aan een ijzer boost dan helpt Ferro zeker! Deze bemesting bevat namelijk sterk geconcentreerd ijzer en is dubbel gechelateerd zodat het ijzer extra lang beschikbaar blijft voor je planten

Wat & hoeveel moet je toevoegen?

Weet je niet goed welke vloeibare aquarium plantenvoeding je moet toevoegen en hoeveel? Geen probleem, ik heb het voor jou gemakkelijk gehouden.

Elke aquariumbemester heeft een duidelijk label waarop duidelijk staat uitgelegd hoeveel je moet doseren. Het komt neer op 2 doseringen:

  • Een kleine dosering: voor als je geen CO2 gebruikt en/of weinig planten hebt
  • Een grote dosering :als je CO2 toevoegt aan je aquarium en/of veel planten hebt

De kleine dosering is altijd 10ml per week op 100l aquariumwater en de grote dosering is 30ml per week op 100l aquariumwater.

Stel je hebt een aquarium van 200 liter zonder CO2, dan voeg je de kleine dosering toe en dat wordt dan 20ml per week. Gemakkelijk toch!