RETOUREN & BEDENKTIJD

15 dagen om je te bedenken en je pakketje te retouren

Is het product dat je hebt ontvangen toch niet wat je zoekt? Jammer 🙁 PlantedBox biedt je gelukkig de optie om je product binnen de 15 werkdagen te retouren. Na ontvangst van je pakket krijg je namelijk 15 dagen de tijd om je bestelling zonder opgave te annuleren. Daarna krijg je nog eens 15 dagen om het product terug te sturen.

Vervolgens wordt het volledige aankoopbedrag (incl. verzendingskosten) terugbetaald binnen de 14 dagen na aanmelding van je retour, mits ik het pakketje goed ontvangen heb. Enkel de verzendingskosten voor het retouren naar PlantedBox moet je zelf betalen (€7), die kosten worden afgetrokken van het retourbedrag. Wanneer de fout bij mijzelf lag (bijvoorbeeld fout product opgestuurd of gevalletje garantie), dan vervalt deze retourkost.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen op het recht van retour:

• Producten die niet meer verzegeld zijn (bijv. de meststoffen);
• Producten op maat gemaakt;
• Producten die beschadigd zijn & niet meer bruikbaar zijn
• Producten met duidelijke gebruikssporen

Hoe te werk gaan?

Hoort je product niet tot de uitzonderingen hierboven? Breng me dan eerst op de hoogte via e-mail. Vervolgens stuur ik via e-mail een retourlabel naar jou, die plak je op je doos met daarin het product dat je wilt retouren. Daarna geef je het pakketje af aan het postpunt en klaar!

Graag bij je pakket ook het modelformulier downloaden en invullen. De producten horen in de originele staat (dus niet stuk, zwaar bekrast, onverzegeld …) en – indien mogelijk – in de originele verpakking te zijn.

PS: heb je een klacht? Stuur mij dan een mailtje. Je kan ook bemiddeling vragen via Webwinkelkeur. Verder heb je als consument in de EU heb je ook de mogelijkheid om je klacht aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Ik raad je aan om je klacht daar te deponeren wanneer die nog niet elders in behandeling is.