ONS VERHAAL - HOE PLANTEDBOX BEGON

HOI, IK BEN GILLES

Een hele tijd geleden, ergens in 2010, kreeg ik een zeer hardnekkige plaag van draadalg, baardalg en blauwalg. Ik had alles al geprobeerd en een fortuin aan materiaal besteed. Zonder resultaat natuurlijk. Bijna was ik gestopt met mijn hobby, zo erg was het …

Tot ik op een Amerikaans forum om hulp vroeg. De adviezen die ik daar kreeg waren vrij controversieel met hetgeen ik al die jaren al deed. Ik had niets meer te verliezen, dus dacht ik: “waarom niet?”. Een paar maanden verder en mijn aquarium zag er éindelijk weer als een echt plantenaquarium uit.

HOE HET DAARNA VERDER GING ...

2012

HET BEGIN VAN DE BLOG

In 2012 ben ik dan een blog begonnen met 1 doel. Mensen helpen een algvrij aquarium te krijgen, aan de hand van de adviezen die ikzelf had ontvangen. Goed advies in de vorm van gemakkelijke en begrijpbare artikels die je direct kon toepassen.

Ondertussen is AquascapingBlog uitgegroeid tot een blog met meer dan 40.000 maandelijkse lezers en mijn e-book werd al bijna 4.000 keer gedownload. Een dikke DANKJEWEL daarvoor!

2014

HET PLANTEDBOX ZAADJE WERD GEPLANT

Weet je wat ik opmerkte op mijn blog? Vele lezers vroegen zich af welk materiaal ze moesten gebruiken voor mooie, gezonde plantjes. Of welke aquariumbemesting nodig was voor de beste resultaten. Vaak zagen ze door de bomen het bos niet meer, investeerden ze een hoop geld in dingen die eigenlijk niet nodig waren en hun aquarium was nooit echt zoals ze het wouden.

Op dat moment werd het PlantedBox zaadje geplant: waarom niet zelf de producten creëren waar mijn lezers om vroegen?

2015

PLANTEDBOX GAAT LIVE!

Na héél veel testen en met mijn beetje spaargeld ben ik dan samen met mijn vriendin PlantedBox begonnen met hetzelfde doel als mijn blog: aquaristen helpen om een gezonder aquarium te krijgen door het juiste advies met de juiste producten te combineren. Wat kun je verwachten?

PlantedBox helpt jou in je strijd tegen de algen zodat je het aquarium creëert die je altijd al wou. Zonder algen, mét gezonde plantjes. Een aquarium dat je vol trots aan je vrienden en familie kunt tonen.

2019 - 2021

PLANTEDBOX BLIJFT GROEIEN

Ondertussen tellen we al meer dan 2700 reviews met een gemiddelde score van 4,8/5. Bedankt daarvoor! Natuurlijk heb ik ook nog verder geïnvesteerd in een volledig nieuwe website, gratis e-books en een verbeterd systeem om jullie via e-mail te adviseren. Daarnaast lanceerden we in 2019 ook nog onze eigen lijn van CO2-drukregelaarsCO2-flessen en accessoires, een nieuwe mijlpaal!

2022

EN WE GAAN INTERNATIONAAL!

In 2022 gooiden we een volledig nieuwe website live, volledig op maat gemaakt voor PlantedBox. Ook de site van AquascapingBlog werd sterk onder handen genomen. Daarnaast lanceerden we ons op de Franstalige markt, met name Frankrijk en Wallonië. Ook gingen we ijverig op zoek naar nieuwe lokale verdelers in Nederland.

Ten slotte lanceerden we een gloednieuw model van dual stage CO2-drukregelaar, onze allereerste aquasoil en een nieuwe “Lean Dosing” All-in-One meststof.