Aquarium mossen snoeien zonder gedoe

Auteur

admin

Comments:

2 Comment

Datum

februari 23, 2014

Aquarium mos snoeien

Heb je mossen in je aquarium die je regelmatig snoeit? Dan weet je waarschijnlijk hoe vervelend het kan zijn, rondzwevende stukjes mos die overal blijven rondhangen en van daaruit terug groeien. En het ergste: eens de stukjes zich ergens hebben genesteld beginnen ze van daaruit te groeien waardoor ze heel je aquascape verstoren. Niet echt handig dus.

Topaquascaper George Farmer had hetzelfde probleem, maar vond er een vindingrijke oplossing voor …

Aquarium mossen snoeien zonder zwevende deeltjes

Het eerste wat je moet hebben is een “Spring Scissor”, ook verkrijgbaar bij PlantedBox. Deze aquariumschaar is bijzonder klein en past zo in je handpalm. Door zijn speciale snit is hij ook bijzonder geschikt voor het snoeien van aquariummossen zonder beschadigingen.

Vervolgens maak je een filterslang vast aan de zijkant van de Spring Scissor aan de hand van twee straps die je goed aanspant. Zorg ervoor dat de filterslang zover mogelijk vooraan zit, maar let erop dat de schaar wel nog goed opengaat.

Je krijgt dan zoiets:

Een alternatieve manier om aquarium mos te snoeien zonder smurrie
Je maakt de filterslang vast aan de Spring Scissor

Daarna is het gewoon een kwestie van even zuigen aan de filterslang tot het water begint te lopen en vervolgens te snoeien. Je zult zien dat de meeste losse stukjes direct worden opgezogen. Geen gedoe meer dus!

Ken je nog een andere methode?

Weet jij nog een alternatieve manier? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

[kkstarratings]

 

 

2 reacties op "Aquarium mossen snoeien zonder gedoe"

  1. in plaats van aan de slang zuigen, kun je hem ook bij de kraan vullen en gewoon even dichthouden aan beide kanten schaartje in aquarium andere in emmer hoe kleiner het hoogte verschil hoe langzamer het stroomt dus meer kniptijd. Werkt ook heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *